Super Supermarkt Keurmerk en Maag Lever Darm Stichting slaan handen ineen

De Maag Lever Darm Stichting gaat nauw samenwerken met Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Het Super Supermarkt Keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rond hun supermarkt. De beide organisaties besteden vanaf 2017 meer aandacht aan gezonde voeding en het belang om meer vezels te eten. Daarnaast worden SSK supermarkten gevraagd hun toilet beschikbaar te stellen voor buikpatiënten.
Patricia Hoogstraaten, directeur van Stichting SSK: "SSK staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemen. Vanuit die waarden zoeken we continu naar partijen waarmee we daarin samen kunnen optrekken. We onderschrijven de ambitie van de Maag Lever Darm Stichting en patiëntenverenigingen om iets te doen aan het tekort aan publiek toegankelijke toiletten voor buikpatiënten. Daarom vragen we aan de SSK gecertificeerde ondernemers of ze hun toiletruimte, waar mogelijk, beschikbaar willen stellen voor buikpatiënten. Ook willen we graag, samen met de MLD Stichting, bezoekers van SSK supermarkten wijzen op het belang van gezonde en vezelrijke voeding."

Susanne van Vegchel, programmamanager bij de Maag Lever Darm Stichting: "De MLDS zet zich in 2017 nadrukkelijker in op het gebied van preventie. Gezond en vezelrijk eten is goed voor je buik. Het eten van vezelrijke voeding kan zelfs het risico op darmkanker verkleinen. Als het gaat om voeding komen we dan het liefst op de plek waar de consument over zijn of haar aankopen beslist: in de supermarkt. Daarom zijn we heel blij dat we hierin samen kunnen optrekken."

De Maag Lever Darm Stichting gaat onder andere ook vezelrijke recepten in SSK supermarkten verspreiden. Het belang van toegankelijkheid in de supermarkt is in beeld gebracht bij SSK gecertificeerde ondernemer Dick Hoogendoorn, eigenaar van PLUS Hoogendoorn in Waarder.

Bekijk de video op www.facebook.com/supersupermarktkeurmerk