Voorlichting over vezels in brood in SSK supermarkten

Samenwerking Brood.net, Stichting Super Supermarkt Keurmerk en Maag Lever Darm Stichting resulteert in voorlichting over vezels in brood in SSK supermarkten.

Woerden, 8 februari – Hoe bruiner het brood, hoe gezonder. Dat wordt vaak gedacht, maar hoe zit het precies? En welk brood bevat de meeste vezels? Met deze en andere vragen over vezels in brood kunnen klanten van de SSK supermarkten Jumbo Verberne in Wageningen en Albert Heijn Driessen Elst zaterdag 11 februari terecht in de supermarkten. Daar vindt een actie plaats om mensen bewust te maken van het belang van gezonde en vezelrijke voeding. De actie is een initiatief van Brood.net, Stichting Super Supermarkt Keurmerk (SSK) en de Maag Lever Darm Stichting.

Met de actie willen de initiatiefnemers en de SSK ondernemers klanten stimuleren om goed geïnformeerd een bewuste keuze maken als ze voor het schap staan. Directeur van Stichting Super Supermarkt Keurmerk Patricia Hoogstraaten licht toe: “Het SSK keurmerk staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Op talloze vlakken maken SSK ondernemers bewuste keuzes en daarbij betrekken ze graag hun klanten. Deze actie sluit dus perfect aan bij hun DNA.”

Benodigde vezelinname
Hoewel er veel aandacht is voor gezonde voeding, blijft de vezelinname van veel Nederlanders achter. Terwijl ze belangrijk zijn voor de spijsvertering en daarmee in het gezond houden van je buik. Vezels zitten vooral in plantaardige producten zoals groente, fruit, peulvruchten, aardappelen, volkoren graanproducten, noten, zaden en pitten.

Misverstanden over brood
Over brood zijn veel misverstanden, vooral door de rijke variatie aan soorten. Tarwe, volkoren; wat is nu gezonder? En klopt het dat bruin brood altijd meer vezels bevat en dus gezonder is? Zaterdag van 9.30 tot 15.00 uur staan er voorlichters op de winkelvloer van Jumbo Verberne in Wageningen en Albert Heijn Driessen in Elst om vragen hierover te beantwoorden. Klanten van beide supermarkten kunnen bovendien meedoen aan een prijsvraag en een pakket met vezelrijke boodschappen winnen. De prijsvraag is tevens te vinden op de facebookpagina’s van Brood.net, Stichting Super Supermarkt Keurmerk en de Maag Lever Darm Stichting. Zo kan iedereen kans maken op dit vezelrijke boodschappenpakket