Super Supermarkt blikt terug op een interessant Werkbezoek

“In plaats van in de container, gooi ik het in een pannetje”, zo eenvoudig is het voor enthousiaste ondernemer Jeroen Bruggers, PLUS-ondernemer in Winterswijk. Tijdens het SSK Werkbezoek op 10 september heeft hij een groep Super Supermarkt ondernemers laten zien hoe hij producten waarvan de houdbaarheidsdatum in zicht is herverwerkt naar dagverse maaltijden. Op deze manier wordt voedselverspilling voorkomen én worden smakelijke dagverse maaltijden aangeboden.

In de praktijk is het natuurlijk niet zó eenvoudig, er zit een goed doordacht plan achter. Ondernemer Bruggers vertelde open en op inspirerende wijze hoe hij deze werkwijze, inmiddels alweer vier jaar geleden, is gestart. Welke kwaliteiten bijvoorbeeld van de kok worden verwacht, en of het überhaupt wel haalbaar is een goede kok voor ín de supermarkt te vinden. Ook is goed nagedacht over de wijze waarop de bereiding en productpresentatie in de winkel is ingericht. In het aankomende VakcentrumNieuws leest u meer hierover.

De deelnemers aan het Werkbezoek SSK brachten daarnaast een bezoek aan Bierbrouwerij Wentersch. De brouwer die het allereerste SSK broodbier heeft gebrouwen: bier gebrouwen met oud-brood uit de supermarkt. Een prachtig idee, maar hoe pak je dit nu precies aan: welk brood is hiervoor geschikt, hoe moet het brood worden aangeleverd en hoe kan een samenwerking tussen een brouwer en supermarkt eruit zien? Naast de interessante toelichting hierop door brouwer Onno Rapse, ontvingen de aanwezige SSK ondernemers als eersten het SSK Handboek Voedselverspilling, een handvat om deze vorm van samenwerking op te starten. Ook hierover leest u meer in het aankomende VakcentrumNieuws.