Koen Kerssier - Plus Kerssies

Koen Kerssier - Plus Kerssies

Het behalen van het SSK keurmerk stond al tijden op het wensenlijstje van supermarktondernemer Koen Kerssies. Maar omdat hij in een verouderd pand zat, met de nodige mankementen op het gebied van energiegebruik en veiligheid, stelde hij zijn aanmelding uit. In 2014 betrok hij een nieuw pand en begin 2016 ging de lang gekoesterde wens in vervulling. In 2023 is Coop Kerssier, Plus Kerssier geworden.

Leefbaarheid op peil

Koen Kerssies groeide min of meer op de supermarktvloer op. Al in zijn tienerjaren werkte hij in de C1000 van zijn vader in Zwolle. In 2009 kwam hij, inmiddels zelf supermarktondernemer, terecht in Vollenhove (Overijssel), een kleine gemeente met zo’n 4.600 inwoners. De eerste periode was roerig. Zijn winkel veranderde twee keer van formule: van Super de Boer naar C1000 naar Coop. Begin 2014 opende Kerssies de Coop in een splinternieuw gebouwd winkelcentrum in Vollenhove, waar sinds kort ook andere winkels zetelen. Kerssies is verheugd over de goede samenwerking met de andere ondernemers: “Samen houden we de leefbaarheid in Vollenhove op peil. We beconcurreren elkaar niet, we versterken elkaar juist. Want met alleen een supermarkt zou het hier maar karig zijn.", zei hij eerder. In 2023 is de winkel een Plus formule geworden

Lokale betrokkenheid

De lokale betrokkenheid van Koen Kerssies uit zich niet alleen in de nauwe samenwerking met collega-ondernemers. Zo organiseert hij allerlei activiteiten voor zijn klanten. Tijdens het jaarlijkse bloemencorso bijvoorbeeld. Ook zijn er regelmatig kindermiddagen in de winkel, waarbij geknutseld en gebakken wordt. En daar komen ook andere generaties op af, vertelt Kerssies: “Voor opa’s en oma’s een leuk uitje op oppasdagen.”

Welkomsttas

Voor de vakantiegangers die in het zomerseizoen in groten getale in Vollenhove verblijven, heeft Kerssies de welkomsttas in het leven geroepen. Bij een besteding van tien euro ontvangen ze een tas met mooie producten uit de winkel. De welkomsttas is inmiddels een begrip onder vakantievierders. Kerssies: “Als mensen de haven van Vollenhove binnenvaren, roepen ze al naar de havenmeester: zijn de tassen er weer?”

Onderscheiden

Sinds Kerssies het nieuwe pand heeft betrokken, is het met duurzaamheid en veiligheid dik in orde. Led-verlichting, een CO2-installatie, warmteterugwinning, lichtsensoren en vingerscans werden in gebruik genomen. Dus toen de boel eenmaal draaide, kwam die wens voor het SSK keurmerk weer naar boven. Kerssies: “Ik dacht: als ik het SSK keurmerk binnen heb, heb ik een basis waarmee ik me kan onderscheiden. Het SSK is een ijkpunt. Het zorgt dat ik niet verslap op wezenlijke thema’s. En voor onze klanten is het een soort sterrensysteem. Winkel je hier, dan zit je goed.”

"Het SSK is een ijkpunt. Het zorgt dat ik niet verslap op wezenlijke thema’s. En voor onze klanten is het een soort sterrensysteem. Winkel je hier, dan zit je goed.”

Koen Kerssier

Plus Kerssies