ABN Amro heeft SSK Keurmerk gekoppeld aan Transitielening

ABN Amro heeft het SSK keurmerk gekoppeld aan haar Transitielening. Dit betekent dat ondernemers die het Super Supermarkt Keurmerk halen, korting op hun lening kunnen krijgen. Ondernemers die het keurmerk al hebben, kunnen korting krijgen als zij duurzaamheidsdoelstellingen halen die samen met de bank zijn bepaald. Stichting SSK is trots op deze samenwerking. Door deze erkenning van ABN Amro wordt het onderscheidend ondernemerschap van gecertificeerde ondernemers opnieuw benadrukt. Eerder werd een dergelijke afspraak ook met de Rabobank gemaakt.

Omdat zelfstandige supermarktondernemers met het SSK keurmerk aantonen dat zij duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunnen zij gebruikmaken van de ABN Amro Transitielening. Dat kan ondernemers een rentekorting opleveren tussen de 0,25% en de 0,5%. De bank kent deze korting jaarlijks toe op het moment dat de vooraf vastgestelde duurzaamheidsdoelstelling voor dat jaar wordt gehaald. Gedurende drie jaar kan zo korting worden verkregen. De doelstellingen en de wijze van rapportage worden in overleg met de Stichting SSK vastgesteld. Als de ondernemer de doelstellingen onverhoopt niet haalt, betaalt de ondernemer voor dat jaar een opslag op de basisrente van 0,25%.

Eerder maakte SSK ook afspraken met de Rabobank over financieringsvoordeel voor SSK gecertificeerde ondernemers. Ondernemers met het SSK Keurmerk krijgen een exclusieve korting via de Rabobank Impactlening.