Waarom aanmelden voor het Super Supermarkt Keurmerk?

Ruim 42% van alle supermarkten wordt gerund door zelfstandig supermarktondernemers. Zij zetten zich extra in op het gebied van o.a. duurzaamheid, veiligheid en de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Zo sponsoren sommige van deze ondernemers sportclubs voor kinderen, bieden ze faciliteiten aan voor minder validen en organiseren ze een boodschappenservice.

Maar… weet de consument dat ook?
Hoewel bijna iedereen regelmatig een supermarkt bezoekt, is het voor veel consumenten niet duidelijk welke meerwaarde zelfstandige supermarktondernemers bieden. Met het Super Supermarkt Keurmerk kunt u die meerwaarde laten zien!

Daarnaast kan het SSK keurmerk voordeel opleveren bij duurzaamheidsinvesteringen. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

De voordelen van Super Supermarkt Keurmerk op een rij

  • Als lokale verantwoordelijke ondernemer positioneert u zich op een unieke manier en bindt u, uw klanten aan de winkel.
  • U wordt erkend als een volwaardige en gewaardeerde gesprekspartner voor lokale overheden.
  • U integreert verantwoord ondernemen op een structurele en rendable wijze in uw bedrijfsvoering.
  • U profiteert van de expertise van zowel het Vakcentrum als TNO, en blijft op de hoogte van de nieuwste sociale en technologische innovaties op het gebied van duurzaamheid.
  • Het Vakcentrum biedt ondersteuning aan het keurmerk met lokale en innovatieve communicatiemiddelen.

U kunt eenvoudig deelnemen aan de wereldwijde klimaatcampagne Race to Zero (ondersteund door de Verenigde Naties).

Ondernemers met het SSK keurmerk hebben bewezen zich extra in te zetten op het gebied van zeven thema’s die samenhangen met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

SSK Algemeen SSK Winkelmandje